Juleplantene

For mange er de tradisjonelle juleplantene en selvfølgelig del av julen. Når julen ryddes bort trettende eller tyvende dag jul ryker også juleplantene, hvis de har holdt ut så lenge. Men flere av juleplantene kan holde i månedsvis hvis de får riktig stell.

Følgende oversikt er kortfattet. Sjekk hver enkelt plantes profilside for mer informasjon. Du kan også registrere dine egne tips for plantene.
 

Julestjerne

Tar skade av lave temperaturer og må derfor pakkes godt inn under transport. Kan gi allergiske reaksjoner, men problemet kan reduseres ved å fjerne de små blomstene i midten av stjernen.
Juleglede

Vår eldste juleplante trives best ved 18-20 grader, men blomster lengst ved ca 16 grader. Bør ikke settes i varm stue rett fra butikken, men få et døgn i et kjøligere rom. Vannes ofte og moderat med lunkent vann. Kaster blomstene hvis den får for lite lys.
Azalea

Kan holde seg fin i mange år og gjenblomstrer lett, men er litt vrien i varme stuer da den ikke tåler å tørke ut og heller ikke skal ha det for vått. Trives godt med begrenset lys.
Kommer
Amaryllis

Liker å stå lyst og varmt i blomstringsperioden. Vannes moderat og det må aldri stå vann på skålen. Bruk tung potteskjuler for å unngå at den vipper. Stell den som potteplante og få gjenblomstring hvert år.
Svibel

Holder seg finere gjennom julen og litt til hvis den settes svalt om nettene. Skal vannes sparsomt, og aldri direkte på løken. Kan plantes ut i hagen til våren.
Julekaktus

Krever lite, og er lett å få i blomst igjen hvis den bare får sine 2 hvileperioder. Blomstringstiden for større planter er ca 4 uker. Finnes i mange farger.